Brand Boomverzorging
Hoogeveenseweg 16
7931 TD Fluitenberg
Tel: 0528-231344
Mobiel: 06-10838488
E-mail: info@brandboomverzorging.nl

Planten & Verplanten

Het leveren en planten van jonge bomen, kunnen wij ook voor u verzorgen, waarbij wij u kunnen adviseren in soortkeuze en groeiplaats.

Indien de aanwezige grond van slechte kwaliteit is kunnen wij grond uitwisselen, waardoor de aanslagkans van de nieuwe beplanting veel groter wordt.

In overleg bieden wij ook de controle en de nazorg aan. Dit houdt in dat de hoeveelheid vocht in de bodem gecontroleerd wordt. En er indien nodig, voldoende water toegevoegd wordt, dit verhoogt de aanslagkans.

7 jaar later zelfde beplanting.

Verplanten

Indien gezonde bomen bij recontructie’s in de weg komen te staan, kunnen wij deze meestal verplanten, afhankelijk van bereikbaarheid en ligging van kabels en leidingen.

Hiervoor kunnen wij diverse machines inschakelen afhankelijk van de boomsoort, de maat van de boom en de transport- afstand.

De bomen worden ondergronds verankerd en er wordt een drain om water te geven rondom de wortelkluit aangebracht. Na het verplanten wordt de kroon ongeveer 10% uitgesnoeid. Over het algemeen bieden wij ook minimaal voor een jaar controle en nazorg aan, omdat daarmee de aanslagkans vergroot wordt.

Hieronder enkele foto’s van het verplanten van 30 Linden op de begraafplaats voor Gemeente Assen.

Plantgat voorbereiding. De graszode wordt verwijderd, de grond doorgespit en bemest.

Het verplanten met een speciale kluitenbak met een diameter van 280cm. Hierdoor wordt wortelschade zoveel mogelijk beperkt.

De zelfde bomen maar dan 2 jaar later, er is er niet één uitgevallen.